15.03.2021

В Україні відновлюється процес присвоєння зірок готелям



			
В Україні відновлюється процес присвоєння зірок готелям
Фото: IS

Комісія із встановлення категорій готелям відновлює роботу. Перше засідання відбудеться 16 березня 2021 року.

До нового складу комісії увійшли представники Державного агентства розвитку туризму, Міністерства культури та інформаційної політики, комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, представники громадськості, спеціалісти готельної та туристичної галузей. Також паралельно запрацювала комісія з апеляцій, яка буде розглядати скарги на рішення комісії з категоризації, якщо суб’єкт розміщення не погодиться з її висновками.

Як повідомила Мар'яна Олеськів, голова Державного агентства розвитку туризму, на сьогодні вже подано 75 заявок від готельєрів на категоризацію. Тоді як в цілому з 5000 закладів розміщення в Україні категорію мають не більше 200 закладів. «Велика частина заявок подана вперше, у частини учасників ринку вже закінчується строк дії ліцензій, деякі потребують категоризації для відкриття гральних закладів», – підкреслила Мар'яна Олеськів.

«Нашою метою було законодавчо закріпити якісні зміни і запустити роботу комісії з принципово новими, прозорими підходами до аналізу і затвердження заявок. Категоризація закладів розміщення – це насамперед відповідність стандартам, підвищення якості сервісу, і, як наслідок, отримання нових можливостей для залучення туристів», – прокоментував Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики.