28.12.2021

Під Києвом будують інноваційний складський комплекс JOULe: чому варто купити там «метри»



			
Під Києвом будують інноваційний складський комплекс JOULe: чому варто купити там «метри»

Під Києвом з’явиться інноваційний складський комплекс JOULe площею 9500 м2. Всередині будуть ще й комфортні офіси, на даху – сонячні панелі, а керувати своїми приміщеннями резидентам допоможе мобільний додаток.

Комплекс будують за концепцією build to suit. А після здачі в експлуатацію резидентам не треба буде думати про охорону, прибирання чи електрику – цим займатиметься керівна компанія.

Розповідаємо про особливості нового логістичного центру та чому варто розвивати свій бізнес саме у JOULe.

Як вирішили створити JOULe

JOULe є проєктом Alterra Group української компанії, що спеціалізується на девелопменті й управлінні комерційною нерухомістю «під ключ». В управлінні Alterra Group – 137 500 м2 комерційних площ.

Як розповів керівник відділу концептології Alterra Group Геннадій Гриненко, ідея створення проєкту JOULe народилась із бажання компанії вирішити «біль» малого та середнього бізнесу. У Києві, по-перше, загалом бракує складів, по-друге, ще більшим є дефіцит невеликих приміщень. Ще одна проблема – стан таких об’єктів. Здебільшого це радянський спадок, де мало що змінилось за останні 30 років.

«JOULe – це про енергію. Тут концентрація активних та амбітних бізнесів. Це місце, де бізнесу хочеться щось створювати. В такому середовищі генерувати нові ідеї, вирішувати задачі набагато комфортніше, ніж серед сірих бетонних стін», – каже Геннадій Гриненко.

Партнер проєкту JOULe – український обсмажувальник кави Marco Coffee. Власник компанії Антон Кошелєв купив у логістичному центрі близько 700 м2 складських і 200 м2 офісних приміщень.

Підприємець розповідає, що кожного разу, як потрібно їхати на виробництво в одній з київських промзон – у нього псується настрій.

«Там крізь калюжі, бруд, дістатися цеху неможливо. І таке всюди по промзонах. Офіси, навіть якщо вони є, вони жахливі. Це просто некомфортно й абсолютно не надихає щось створювати», – каже підприємець.

Зручно, технологічно

У JOULe зручна для логістики локація комплекс зводять у селі Святопетрівське під Києвом. До Кільцевої дороги від нього 6 км, до Житомирської траси – 12 км.

Логістичний хаб розташують на ділянці у 2 га. Площа самого комплексу – 9 500 м2, з них:

  • 8 300 м2 складські приміщення, кожне від 384 м2;
  • 1075 м2 – фасадні комерційні приміщення (офіси, шоуруми тощо) – від 87 м2 кожне.

JOULe буде не лише яскравим і сучасним зовні, а й технологічним. Частину електроенергії забезпечать сонячні панелі на даху, робота складу буде автоматизованою, а керувати об’єктом резидентам допоможе мобільний додаток.

Ще одна перевага – комплекс зводять за принципом build to suit, тобто девелопер враховує побажання клієнта. Потрібно перенести ворота? Більший мезонін? Припливно-витяжна вентиляція? Не проблема. У JOULe підприємець може одразу отримати найкращі умови саме для свого бізнесу.

Один для всіх і всі для одного

Альтернатива JOULe для малого та середнього бізнесу – самотужки побудувати склад своєї мрії. Для цього потрібно знайти землю, підрядників, розібратися в усіх будівельних процесах. Потім – щомісяця витрачати десятки тисяч гривень на обслуговування.

Забезпечувати комфортний розвиток резидентам JOULe буде Alterra Group як керівна компанія. Вона займатиметься всіма питаннями – від прибирання до обслуговування інженерних систем. А всі витрати ділять між усіма резидентами.

«Візьмемо охорону. Власнику об’єкта площею 1000 м2 один пост охорони стане у 30 000 грн. У JOULe ці 30 000 грн. розподіляються між усіма резидентами. І це стосується всіх витрат, які в окремому проєкті повністю лягають на власника, а в нашому розподіляються між резидентами. Це логіка шеринг-економіки (sharing economy)», – пояснює Геннадій Гриненко.

JOULe будують однією чергою. Компанія планує ввести в експлуатацію одразу весь логістичний центр на початку третього кварталу 2022 року, а саме у червні. Придбати приміщення тут можна від 500 м2. ℗