12.12.2022

Skogur: будуємо дім для життя та відпочинку в Карпатах



			
Skogur: будуємо дім для життя та відпочинку в Карпатах

У 2023 році гірське містечко Skogur відчиняє двері до ключових інфраструктурних об’єктів: ресторану та SPA-банного комплексу, завершує будівництво другої черги.

Працюємо далі та розвиваємо гірський регіон – девіз 2022 року девелоперської та сервісної компанії, яка обслуговує котеджі проєкту Skogur. Це містечко в містечку, побудоване на схилах с. Яблуниця за 13 км від ТК «Буковель». Будівництво ведеться у складних гірських умовах. Сьогодні тут є всі комунікації та передбачена обширна інфраструктура, яка по завершенні проєкту обслуговуватиме 600-700 осіб.

СКАЗАНО – ЗРОБЛЕНО

Попри виклики та проблеми у році, що минає, керівники гірського містечка Skogur створили нові робочі місця, забезпечуючи роботою людей з Одеси, Києва, Харкова, Краматорська. І, що важливо, продовжуючи проєкт, підтримують економіку України.

Станом на грудень завершується будівництво другої черги, де ще можна встигнути придбати один із восьми вільних котеджів. Сьогодні в будинках проводяться внутрішні ремонтні роботи.

У новому році відбудеться відкриття ключових об’єктів інфраструктури. Це панорамний ресторан із басейном і лаунж-зоною, який стане першим концептуальним закладом у Карпатах із краєвидом на Говерлу та Петрос, та оздоровчий банний комплекс.

Також триває будівництво готелю для працівників Skogur, адже коли команда на місці, значно легше забезпечити сервіс на належному рівні. Ми прагнемо виховувати свої кадри – людей, які не просто працюють у Skogur, а поділяють цінності компанії.

Ідейник і засновник містечка Skogur Андрій Мартищук поділився, як триває перебіг будівництва у другій черзі: «Ведуться роботи з облаштування ландшафту, монтуються фасади будинків, а також обрешітка на котеджах-зрубах. На фінішній прямій в’язка каркасів і монтаж опалубки очисної споруди, будівництво готелю для працівників, ремонтні роботи». До слова, товщина лафету в котеджах типу «зруб» досягає 40 см! Також розпочалася комплектація будинків під ключ: від меблів і побутової техніки до текстилю, декору та посуду. Перевага Skogur якраз у тому, що котеджі після здачі вже готові до заселення.

Паралельно тривають будівельні роботи з облаштування чаші штучного озера, яке є частиною SPA-комплексу. «Банний комплекс відчиняє двері навесні 2023 року, – продовжує Андрій Мартищук. – Тут ми поєднали традицію та сучасні архітектурні рішення: будівля зведена зі зрубу та має два крила з відкритою терасою та озером біля лісу. Завдяки цьому в SPA-комплексі збережений особливий мікроклімат і затишок».

ОСОБЛИВОСТІ БУДІВНИЦТВА В ГОРАХ

Люди купують дім у Карпатах, а девелопер інвестує в необхідні комунікації та розвиває інфраструктуру. Будувати в горах значно складніше, ніж поблизу міста чи в ньому. 

Наприклад, через специфіку ґрунтів ландшафт потребує спеціального укріплення, мінералізована вода – очистки, аби зберегти справними всі труби системи водопостачання.

Підведення комунікацій теж має свою специфіку, зокрема, електромережі невеликих населених пунктів у горах не розраховані на збільшення потужностей. Тому у Skogur працюють дві власні генераторні станції. Крім того, керівна компанія потурбувалася про наявність інтернет-терміналів Starlink, щоб забезпечити потреби мешканців і гостей містечка. «Зважаючи на всі ці особливості, однозначно вартість квадратних метрів будинку в гірській місцевості некоректно порівнювати з ціною тих же метрів у містах», – пояснює Андрій Мартищук.

СЕРВІСНА КОМАНДА SKOGUR ПІКЛУЄТЬСЯ ПРО ВАШ ДІМ

Як виникла концепція Skogur? Все почалось із того, що Андрій Мартищук познайомився з Євгеном, який мріяв про власний дім у Карпатах. Однак мрія залишилася лиш мрією через проблему постійного догляду за будинком на відстані. 

Нині приклад Skogur змінює уявлення людей про життя та відпочинок у горах. «Наша сервісна команда щодня доглядає дім і територію, а за бажанням здає ваш котедж в оренду, – розповідає Нестор Мельник, керівний партнер Skogur. – Для цього разом зі стартом будівництва ми почали створювати власну сервісну команду».

Кожен власник будинку у Skogur вже знає, що таке життя в горах без турбот, адже команда містечка бере на себе такі зобов’язання: клінінг котеджів, догляд за територією, страхування, ландшафтний дизайн, охорона та відеонагляд, забезпечення пасивного прибутку, онлайн-звітність, маркетинг, ціноутворення тощо.

«Завдяки досвіду всіх структур, нам вдалось створити сучасний ліквідний проєкт. Котеджі у Skogur зросли у вартості на 150% завдяки розвитку бренду та новій інфраструктурі: ресторану, SPA-комплексу, кафе, крафтовому магазину, дитячим і спортивним зонам. У планах – будівництво апарт-готелю, басейну, кінного клубу, – додає Нестор Мельник. – Власники насолоджуються життям у горах, все інше – турботи Skogur».

www.skogur.com.ua ℗