08.04.2021

Krauss Gallery: клубний житловий комплекс у самому серці Києва



			
Krauss Gallery: клубний житловий комплекс у самому серці Києва

ВІЗУАЛІЗАЦІЇ: KRAUSS GALLERY

Вважається, якщо житло розташоване в центрі столиці, то це і є його головна перевага. Адже такий житловий простір зазвичай обирають ті, хто точно впевнений, що хоче мешкати в місці найбільшої концентрації ділових, культурних, розважальних, торговельних зв'язків великого міста. Водночас, віддаючи чималі гроші за нерухомість у самому серці мегаполісу, людина розраховує на те, що та повністю відповідатиме своїй локації. Що її ексклюзивність буде відображена не лише в тому, що оточує житловий комплекс, а й у його безпосередньому наповненні.

І якщо з відповідністю житла в центрі Києва класу еліт за матеріалами, технологіями чи сервісом зазвичай питань не виникає, то концептуально ситуація не завжди відповідає очікуванням майбутніх мешканців, яким хотілося б, аби їхній житловий простір залишався винятково їхнім. Нерідко бажання мати приватну закриту атмосферу розбивається об сувору реальність особливостей центральної частини міста. Постійні натовпи під вікнами, необхідність залишати авто за межами свого ЖК, брак необхідної інфраструктури в будинку – ці та інші причини іноді змушують відмовитися від мрії жити в центрі та спонукають перебратися в заміський комплекс закритого типу. Таки отримавши повноцінний клубний житловий простір, але щоденно жертвуючи годинами поїздок у столицю та назад.

То виходить, що клубний проєкт у центрі Києва – це утопія? Девелопер « Креатор-Буд», який зводить новий житловий комплекс преміумкласу Krauss Gallery, готовий довести, що це зовсім не так.


СПОКІЙНИЙ ЦЕНТР

Krauss Gallery будується на столичних Липках, у 200 метрах від вулиці Хрещатик і Бессарабської площі. Втім, місце його розташування – це вулиця Круглоуніверситетська, 5-7, повз яку не проходять популярні туристичні маршрути чи щоденний шлях багатьох містян. Так новобудова об’єднує дві, здавалося б, майже непоєднувані переваги. З одного боку, пішу досяжність до парків і скверів, численних торговельних, культурних, освітніх закладів тощо. З іншого – спокійну та розслаблену атмосферу, зазвичай центру Києва непритаманну.

Аби спокій мешканців ніщо не тривожило, для зведення всіх стін будинку використовується повнотіла червона цегла, а у квартирах передбачена додаткова міжповерхова шумоізоляція. Така комбінація дасть змогу не чути шум не лише у сусідніх помешканнях, а навіть у коридорах.


МІЙ ДІМ – МОЯ ФОРТЕЦЯ

Доповнює картину комплексний підхід до безпеки, який не дасть змогу стороннім потрапити на територію житлового комплексу. Сучасні системи контролю доступу та відеодомофонії, цілодобове відеоспостереження з IP-відеокамерами, пости охорони – все це покликане створити максимально захищений простір, у якому ніколи немає непроханих гостей. А виром життя столичного центру можна комфортно насолоджуватися через великі панорамні вікна своєї оселі або з зеленої тераси на верхньому поверсі.

До речі, перейматися щодо безпеки своїх дорогих авто, як і щодо місця для їх зберігання, резидентам Krauss Gallery теж не доведеться. Житловий комплекс матиме підземний паркінг, у якому передбачено більше машиномісць, ніж загалом квартир та апартаментів у будинку. Для цього паркінг спроєктували чотирирівневим: верхній рівень займають класичні паркомісця, водночас автівки з трьох інших рівнів доставлятимуть спеціальні автомобільні ліфти. Самих мешканців у паркінг також привезе окремий ліфт: аби дістатися свого авто, виходити з будинку не потрібно.


ВСЕ СВОЄ

У бажанні створити повноцінний проєкт клубного типу архітектори Krauss Gallery поставили собі завдання дати майбутнім мешканцям максимум власної інфраструктури, аби будинок можна було взагалі не покидати без зайвої необхідності. Так, площі на перших і верхніх поверхах відвели під об’єкти, які дадуть змогу без проблем задовольняти щоденні потреби.

Серед іншого мешканцям буде доступна спортивна зона з душем, SPA-салон і дитяча кімната для активного дозвілля. На загальній верхній терасі, функціонально розділеній за допомогою ландшафтного дизайну, розмістяться зони відпочинку для дорослих, дитячі та спортивні майданчики. А в просторому лобі внизу, окрім зони ресепшн із консьєрж-сервісом і мебльованих лаунж-зон, відвели місце для мінібібліотеки та відокремлений простір для проведення зустрічей.


МИСТЕЦТВО БУТИ ОСОБИСТІСТЮ

Саме так звучить девіз елітного ЖК Krauss Gallery, і в цьому випадку це не просто кілька красивих слів, а відображення філософії, закладеної в проєкт. Індивідуальність резидентів тут зведена в абсолют: у будинку майже немає двох однакових планувань. Такого різноманіття планувальних рішень досягли завдяки нестандартній архітектурі – з каскадними елементами й асиметричним розташуванням вікон, що дало змогу відкрити з кожної квартири якнайбільшу панораму, водночас забезпечивши їх максимумом сонячного світла. А монолітно-каркасна конструкція будівлі ще й відкриває додаткову можливість перепланування або об’єднання кількох помешкань.

Одна з квартир взагалі може здивувати унікальною особливістю – її господар матиме свій персональний ліфт, яким не зможе користуватися ніхто інший. Автономність простежується й у загальних технічних рішеннях. Зокрема, в будинку передбачена система очищення води, а за опалення відповідатиме своя котельня на даху. Крім того, для всіх помешкань передбачена система кондиціювання повітря, що забезпечує незалежний обігрів або охолодження в кожній окремій кімнаті, може бути інтегрована в систему розумного дому та керуватися дистанційно. Водночас зовнішні блоки системи будуть винесені на дах, що врятує від псування архітектуру будинку.

А в цьому Krauss Gallery теж є чим похвалитися. Гармонійно вписуючи його в історичний контекст центру Києва, архітектори обрали стриманий європейський стиль з оздобленим керамогранітом навісним вентильованим фасадом, алюмінієвими вікнами та скляним огородженням терас. Але головною особливістю архітектурного образу будинку стане нижня стилобатна частина, виконана зі скла особливої нерівної форми. Завдяки цьому промені світла – як природного, так і вечірнього підсвітлення – завжди створюватимуть неповторний вигляд єдиного у своєму роді клубного будинку в серці Києва.

cp211_32.jpg

Офіс продажу:
м. Київ, вул. Дегтярівська, 17-19
sales_manager@creatorcity.com.ua
+38 (044) 379 47 79
web: krauss.gallery