05.10.2021

Компанія «FM Logistic Україна» розширила логістичний центр у Київській області



			
Компанія «FM Logistic Україна» розширила логістичний центр у Київській області

Фото: «FM Logistic Україна»

1 жовтня 2021 року відбулося урочисте відкриття нових складських потужностей компанії «FM Logistic Україна». Оператор запустив 8-му секцію власного логістичного центру в с. Дударків (Київська область). Компанія вклала $12 мільйонів у проєкт площею 17 000 кв. м.

Завдяки відкриттю нової секції компанія управляє операціями на більш ніж 60 000 кв. м складських площ класу A. Cебастьян Лардельє, генеральний директор «FM Logistic Україна», заявив про подальші плани розширення площ до 80 000 кв. м, а також про інші інвестиції, зокрема в розвиток власного транспорту для магістральних і міських перевезень.

«FM Logistic Україна» є частиною міжнародної групи компаній FM Logistic (Франція). Загалом їй належать 180 складів загальною площею чотири мільйони кв. м у 14 країнах світу. FM Logistic започаткувала операційну діяльність в Україні у 1996 році. За понад 25 років вона інвестувала більш ніж 50 мільйонів євро в будівництво власного логістичного центру в с. Дударків, у впровадження новітніх технологій, розвиток і навчання співробітників.

Стратегія «Потужність 2030»

Також компанія презентувала глобальну стратегію подальшого розвитку під назвою «Потужність 2030», згідно з якою FM Logistic планує до 2030 року підвищити обсяги операцій удвічі в глобальному вимірі: до трьох мільярдів євро з 1,4 мільярда євро у 2020 році.

Окрім того, основними напрямами її роботи є:

1. Розвиток логістичних рішень для e-commerce і міської транспортної логістики, розширення власного транспорту, підвищення рівня якості послуг.

Близько 60% нових контрактів, підписаних FM Logistic торік, стосуються логістичних послуг для галузі електронної комерції. Для втілення стратегії «Потужність 2030» оператор продовжує розширювати мережу великих складських приміщень.

2. Посилення заходів зі сталого розвитку, охорони навколишнього природного середовища, перетворення власних складських операцій у вуглецево-нейтральні (нульовий рівень викидів) до 2030 року.

Зокрема, з 2018 до 2020 року компанія вже зменшила викиди CO2 на 17%. Для подальшого впровадження стратегії цієї осені FM Logistic почне експлуатувати зелену водневу станцію на своєму складі в Іспанії потужністю 45 кг водню на тиждень. Вироблений на власній станції водень буде використовуватися для заправки навантажувачів і фургонів. Окрім того, FM Logistic об’єдналася з Bouygues Energies et Services для встановлення електролізера у регіоні Луаре у Франції. Його потужність становитиме до 800 кг зеленого водню на день. Що стосується транспорту, то FM Logistic розпочала експлуатацію 30 вантажних автомобілів, які працюють на біопаливі. Очікуване скорочення викидів CO2 на вибраних маршрутах становить 65% порівняно з моделями дизельних двигунів, які використовувалися раніше.

Теги: FM Logisticінвестиціїскладська нерухомість