11.11.2021

Нові цифрові сховища



			
Нові цифрові сховища

HUNTSVILLE DATA CENTER, ФОТО: IS

У 2020-2021 роках попит на центри обробки даних значно посилився. Новинні стрічки рясніють повідомленнями про угоди купівлі таких об’єктів, майбутні плани та нові відкриття. Ми підготували добірку проєктів, у якій сфокусувалися на тих, що були введені в експлуатацію за останні 12 місяців, відбираючи найбільші за площею дата-центри у різних країнах.

Текст: Анастасія Потапенко


HUNTSVILLE DATA CENTER

У вересні на території North Huntsville Industrial Park у Хантсвілі (США) відбулося відкриття нового дата-центру компанії Facebook (нині − Meta). Загалом вона володіє та керує 18 центрами обробки даних по всьому світу, більшість із яких розташовані у США. Їх загальна площа становить близько 3,7 мільйона кв. м, а сукупний обсяг інвестицій у їх реалізацію перевищив $20 мільярдів.

Будівництво об’єкта в Хантсвілі розпочалося у 2018 році та мало завершитися у 2020, але через пандемію строки були зміщені. Загальна площа Huntsville Data Center перевищує 90 100 кв. м. У його будівництво було інвестовано $750 мільйонів. Ще до завершення цього проєкту дата-цен-
тру компанія оголосила про наміри щодо його розширення. Так, до 2024 року Facebook планує збільшити площу об’єкта шляхом зведення ще двох будівель. Тож вартість інвестицій у реалізацію проєкту в Хантсвілі зросте до $1 мільярда, а його площа перевищить 230 000 кв. м.

Діяльність цього дата-центру, як і всіх інших таких об’єктів компанії Facebook, підтримується на 100% із поновлюваних джерел енергії.

STT BANGKOK 1

У вересні компанія ST Telemedia Global Data Centres (STT GDC), один зі світових операторів центрів обробки даних, розширила свій портфель, відкривши STT Bangkok 1. Це масштабний дата-центр у Бангкоку (Таїланд). Нині портфоліо компанії налічує 130 об’єктів у Сінгапурі, Великій Британії, Індії, Китаї, Таїланді, Південній Кореї та Індонезії.

STT Bangkok 1 – перша частина проєкту STT Bangkok Data Centre Campus, який складатиметься з двох будівель. Загальна площа нового дата-центру становить 30 000 м2. Після реалізації другої будівлі площа кампуса зросте вдвічі. STT Bangkok 1 є першим у Таїланді центром обробки даних, який отримав «зелений» сертифікат LEED Gold. Об’єкт є також першим у країні дата-центром, який отримав TIA-942 Certification Rated-3 та Uptime Institute Tier III Constructed Facility.

Продовження читайте в журналі Commercial Property №10(218) жовтень 2021.

Теги: дата-центри