26.10.2021

IKEA купила нерухомість у відомому торговому районі Лондона



			
IKEA купила нерухомість у відомому торговому районі Лондона

Фото: IS

Реалізуючи стратегію відкриття торгових точок у центрі міст, компанія Ingka Investments оголосила про підписання угоди щодо купівлі нерухомості в районі Oxford Circus у Лондоні. 

Продавцем виступила компанія Arcadia Group. Сума угоди – 378 мільйонів фунтів стерлінгів (446 мільйонів євро). Її предметом стало семиповерхове приміщення на 214 Oxford Street, у якому раніше працював флагманський магазин британської модної мережі Topshop. Площа об'єкта – 22 200 кв. м. Торгові площі розміщені на шести поверхах. 

IKEA планує відкрити тут новий магазин восени 2023 року. Наразі підписаний умовний договір купівлі-продажу майна, а завершення угоди очікується у січні.

Пітер Джелкебі, менеджер з роздрібної торгівлі у Великій Британії та головний директор з питань сталого розвитку IKEA UK & Ireland, прокоментував: «Попри те, що інтернет-магазини продовжують прискорюватися швидкими темпами, наші фізичні магазини (великі та малі!) завжди будуть невіддільною частиною досвіду IKEA – як місця для натхнення та досвіду, спільноти та взаємодії. Перенесення IKEA в серце Oxford Street – одного з найбільш інноваційних, динамічних і захопливих напрямків роздрібної торгівлі у світі – є прямою відповіддю на ці суспільні зміни та кроком вперед у нашому шляху до того, щоб IKEA стала більш доступною».

Теги: IKEAритейл