09.06.2021

Простори для дітей: сучасний український досвід



			
Простори для дітей: сучасний український досвід

ФОТО: ОЛЕКСАНДР АНГЕЛОВСЬКИЙ

Розробка інтер’єрів закладів для дітей, безсумнівно, потребує спеціального дизайнерського підходу. Такі простори мають бути безпечними, зручними, цікавими, функціональними. Коли всього цього дотримуються, ринок отримує якісні проєкти. Далі – добірка низки таких закладів в Україні.

Текст: Люсія Бондар, Марина Паралюш


HELLO BABY

Hello Baby – це розвивальний простір для дітей, що був відкритий у 2020 році. Він розташований на першому поверсі житлового комплексу в Дніпрі. Hello Baby займає 512 м2 та крім навчальних класів і кабінетів для адміністрації та викладачів містить музичний кабінет і кімнату для творчості, спортивний зал, а також магазин тематичних товарів і кафе. Спортивний зал, зокрема, слугує й для проведення занять для дорослих, а кафе можна використовувати для організації заходів.

Дизайн цього проєкту створила компанія SVOYA studio, перед якою стояло завдання розробити інтер’єр нового додаткового простору для наявного об’єкта зі своєю айдентикою. Hello Baby витримано в пастельній кольоровій гамі: дизайн побудований на поєднанні приглушеного м’ятного та помаранчевого, доповнений сірими, білими відтінками та великою кількістю натуральної деревини. Стіни класів прикрашені яскравими геометричними орнаментами та зображеннями, стилізованими під дитячі малюнки. Коридор клубу має ігрову функцію – тут встановлені інтерактивні головоломки й обладнані посадкові місця.

Продовження читайте в журналі Commercial Property №5(213) травень 2021.